ÖDERO BLOG

Güvenli Ödeme Sayfası Nasıl Oluşturulur?

​​​​​​​Müşteri Deneyimi Rehberi

12 Aralık 2023

Ödeme sayfaları, e-ticaret sitelerinin güvenilirliğini gösteren detaylardan biridir. Tüketiciler de güvenliğe önem verdiği için ödeme sayfanızın güvenilir olması, satışlarınızın artmasına doğrudan etki eder. Peki, güvenli ödeme sayfası oluşturmak için nelere dikkat etmeniz gerekir?

Kullanıcı Dostu Bir Tasarım Tercih Edin

E-ticaret, sunduğu kolaylıklar nedeniyle tüketiciler tarafından tercih edilir. Bu nedenle hem web siteniz hem de ödeme sayfanız kullanıcı dostu bir şekilde tasarlanmış olmalı. Özellikle ödeme sayfanızın kolay bir şekilde kullanılıyor olması gerekir. Karmaşık tasarımlar, kullanıcıların kart bilgilerini girme konusunda şüphe yaşamasına sebep olabilir. Dolayısıyla kullanıcı dostu, sade bir ödeme sayfasına sahip olmalısınız.

Sayfada Gereksiz Ögelere Yer Vermeyin

E-ticaret sitesinde ürün önerileri, kampanya duyuruları ve reklamlar olması normaldir. Fakat bu ögelerin kategori ve ürün sayfalarında yer alması gerekir. Ödeme sayfasında bu tip ögelere yer vermek doğru değildir. Ödeme sayfanızda reklamlara ve ürün önerilerine yer vermemelisiniz. Özellikle açılır (pop-up) reklamlar, tüketicilerin ödemeden vazgeçmesine yol açabilir.

Mesafeli Satış Sözleşmesini Unutmayın

E-ticaret sitenizin güvenilir olduğunu gösteren en önemli detaylardan biri, yasal prosedürlere uyum sağlamasıdır. Yasal gerekliliklerden dolayı ödeme sayfanızda mesafeli satış sözleşmesi mutlaka bulunmalıdır. Bu sözleşmeye yer vermeniz sadece yasal açıdan değil, müşterilerinizin markanıza güvenmesi açısından da önemlidir. Mesafeli satış sözleşmesi ile müşterilerinizin haklarını da koruduğunuzu göstererek ödeme sayfasını güvenli hale getirebilirsiniz.

Güvenlik Sertifikalarınızı Gösterin

Müşterileriniz ödeme adımında kredi kartı numarası gibi hassas bilgileri paylaşacağı için ödeme sayfanızın güvenilirliğine çok dikkat ederler. Müşterilerinizin, ödeme konusunda güvenilir olduğunuzu görebilmeleri için güvenlik sertifikalarınızı açıkça belirtmelisiniz. SSL sertifikası ve PCI-DSS sertifikasına sahip olduğunuz bilgisini, ödeme sayfanızın bir köşesine de yazmalısınız.

Üyeliksiz Alışverişe İzin Verin

Müşterilerinizin sitenize üye olması, hem veri toplama hem de tekrarlayan satışlar için önemlidir. Fakat ödeme sayfasında müşterinin karşısına çıkan üyelik uyarıları, tüketicilerde güvensiz bir görüntü oluşturabilir. Bazı tüketiciler, alışveriş yapabilmek için kişisel bilgilerini vermeyi zorunlu tutan e-ticaret sitelerini güvensiz bulur. Bu nedenle müşterilerinize üye olmadan da alışveriş izni vermelisiniz. Bu yöntem, ödeme sayfanızı güvenli hale getirirken sepet terk oranını düşürme konusunda da faydalı olur.

Ücretler Hakkında Şeffaf Olun

Sattığınız ürünlerde kargo, paketleme ve benzer ek ücretler varsa bu ücretleri ödeme sayfasında mutlaka göstermelisiniz. Müşterilerinizin kart bilgilerini girmeden önce tüm ücretleri kalem kalem görmelidir. Aksi halde bilgileri dışında bir ücret tahsil edildiğini düşünerek ters ibraz (chargeback) başvurusunda bulunabilirler. Ödenecek ücretler konusunda şeffaf davranarak ödeme sayfanızı daha güvenli bir şekilde oluşturabilirsiniz.

3D Secure Sistemini Kullanın

3D Secure Sistemini Kullanın 3D Secure Sistemini Kullanın

Hem ödeme sayfasını hem de ödeme süreçlerini güvenli hale getirmek istiyorsanız sitenizde mutlaka 3D Secure sistemi bulunmalıdır. Ödeme sistemleri konusunda destek aldığınız hizmet sağlayıcının, altyapısını 3D Secure ile desteklediğinden emin olmalısınız. 3D güvenli ödeme sistemi sayesinde müşterileriniz, kart bilgilerini riske atmadan güvenli bir şekilde ödeme yapar. Böylece ödeme sayfanız da güvenilir olur.

Tüm Kartlarla Ödeme Alın

Müşterileriniz sadece güvendikleri bankalara ait kartlarla ödeme yapmak isteyebilirler. Söz konusu kartlarla ödeme alamadığınız takdirde ise müşterileriniz için güvenilir bir tercih olmayabilirsiniz. Bu nedenle farklı banka ve kartlar ile ödeme almanızı sağlayacak bir sanal POS firması ile çalışmalısınız. Ülkemizde yaygın bir şekilde hizmet veren bankalara ait kartlarla ödeme alabilmelisiniz.

Ayrıca sadece kredi kartlarından değil; banka kartlarından, sanal kartlardan ve ön ödemeli kartlardan da ödeme kabul etmelisiniz. Bu sayede ödeme sayfanız, farklı banka ve kartları tercih eden müşterileriniz için de güvenilir hale gelir.

Alternatif Ödeme Seçenekleri Sunun

Güvenli ödeme sayfası oluştururken dikkat etmeniz gereken detaylardan biri de müşterileriniz farklı ödeme yöntemlerini tercih etmesidir. Müşterilerinizin bir kısmı klasik ödeme formları üzerinden ödeme yapmak istemeyebilir. Bazı müşterileriniz doğrudan ödeme kuruluşuna, bazıları ise doğrudan bankaya ödeme yapmak isteyebilir. Bu gibi durumlar için link ile ödeme ve alışveriş kredisi gibi alternatifleri müşterilerinize sunabilirsiniz.

Tüm bu gereklilikler karşısında ödeme sayfanızı Ödero ile güvenli hale getirebilir, tüm müşterileriniz için güvenli ödeme imkânı sunabilirsiniz. Koç Holding ve Token Finansal Teknolojiler güvencesiyle hizmet veren Ödero, TCMB lisansı ve PCI-DSS Level-1 sertifikasıyla güvenli ödeme altyapısı sunar.

Tüm bankalar için tek komisyon oranı sunan Ödero Sanal POS sayesinde farklı kartlardan ödeme alabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz müşterilerinize alışveriş kredisi, link ile ödeme ve kart saklama gibi ödeme çözümleri de sunabilirsiniz. Ödero’nun 3D Secure ve fraud çözümleri ile desteklenen güçlü altyapısı sayesinde de kesintisiz şekilde ödeme alabilirsiniz. Ödeme sayfanızı güvenli hale getirmek için hemen Ödero’ya başvurun.

Ödero Uzman İçerik Yazarları

Yazar Avatarı

Ödero, Koç Holding şirketlerinden Türkiye’nin lider ödeme sistemi platform sağlayıcısı Token Finansal Teknolojiler’in dijital ödeme çözümleri alanında hizmet veren uzman markasıdır. Ödero olarak, uluslararası PCI-DSS güvenlik standartlarına uygun sanal POS altyapımız ve işinizin ihtiyacına uygun tasarlanan ödeme ve tahsilat çözümlerimizle inovatif finansal çözümler üretiyoruz. Ödero uzman içerik yazarları, e-ticaret iş modelleri, ödeme sistemleri, finansal analiz, pazarlama stratejileri gibi geniş bir alanı kapsayan konularda güvenilir kaynak analizi yapar ve bu bilgileri sizler için kaleme alır.

Diğer içeriklere göz at

E-ticaret dünyasını adım adım keşfetmek için diğer blog yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

25.07.2024
SSL Sertifikası Nedir, E-ticaret İçin Neden Önemlidir?
Web site güvenliği için büyük öneme sahip SSL sertifikası nedir, nasıl alınır?
7.06.2024
Online Alışverişte Tehlikelerden Korunma Rehberi: 10 Etkili Yöntem
İnternetten güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmek için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
18.04.2024
Sanal Kart Nedir, Nasıl Kullanılır?
Kart bilgilerinin güvenliği için online alışverişlerde kullanılan sanal kart nasıl alınır ve nerede kullanılır?