ÖDERO BLOG

İnternetten Taksitli Satış Nasıl Yapılır?

Pazarlama Rehberi

27 Haziran 2024

E-ticaret yaparken müşterilerinizin kolaylıkla alışveriş yapması için farklı ödeme seçenekleri sunabilirsiniz. Bu seçeneklerden biri de kredi kartına taksit sistemidir. Kredi kartına taksit sistemi, müşterilerin büyük tutarlı alışverişlerini daha küçük ve yönetilebilir taksitler halinde ödeme imkanı sunar. Peki, kredi kartına taksit sistemi nasıl çalışır ve e-ticaret işletmeleri için neden önemlidir?

Kredi Kartına Taksit Sistemi Nasıl Çalışır?

Kredi kartına taksit sistemi, müşterinin sipariş anında sepet tutarının tamamını değil, belirli süre boyunca daha küçük taksitlere bölerek ödeme yapmasına olanak tanır. Taksit sayısı ve ödeme periyodu gibi seçenekler ise bankalar tarafından belirlenir. Böylece müşteri, anlaşmalı olduğu bankaya ait kredi kartı ile alışveriş yaptığında taksit seçeneklerinden yararlanarak ödeme yapabilir.

Kredi kartına taksit sistemi, müşterinin ödeme sayfasında seçtiği taksit seçeneklerine göre işler. Bir müşteri, online alışveriş yaparken ödeme sayfasına kredi kartı bilgilerini girdiğinde kartın bağlı olduğu bankanın sunduğu taksit seçeneklerini görebilir. Böylece istediği taksit sayısı ve tutarını seçerek taksitli ödeme planını oluşturabilir. Taksitlendirme süresi boyunca da belirlediği tutar doğrultusunda her ay daha küçük ödemeler yaparak sipariş tutarını tamamlar.

Ancak şunu belirtelim; taksitlendirme için bankalar, belirledikleri orana göre vade farkı alır. Yani kredi kartına taksit yapıldığında kişiler, ürün veya hizmetin vade farkı eklenen tutarını öder. Taksitten doğan vade farkı ise banka ve kredi kartlarına göre farklılık gösterebilir.

Taksitli Satış Yapmanın Faydaları

E-ticaret yaparken müşterilerinize taksitli alışveriş seçeneği sunarak daha büyük ödemeleri daha küçük parçalar halinde ödeme imkanı tanıyabilirsiniz. Bu ödeme kolaylığı sayesinde de müşteriler, daha yüksek sepet tutarına sahip siparişler verebilir. Böylece hem işletmeniz hem de müşteriler açısından avantaj sağlayarak taksitli satışın faydalarından yararlanabilirsiniz.

Müşteriler, sepet tutarı yüksek olduğunda ve o anda bütçesi olmadığında alışveriş kararından vazgeçebilir. Tabii ki bu durum, müşteriyi etkilediği gibi satıcının da sepet terk oranının artmasına neden olur. Bu nedenle e-ticaret işletmeleri için kredi kartına taksit sistemine hem müşteri memnuniyetini hem de satışları artırmak için etkili bir strateji demek mümkün.

Taksitli satış sayesinde müşteriler, bütçelerine uygun bir şekilde ödeme planı çıkarabilir. Böylece alışverişten vazgeçmelerine gerek kalmadan siparişlerini tamamlayabilir. Bu da sepet terk oranlarının düşmesini sağlayarak e-ticaret yapanların satışlarını artırma hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.

İnternetten Taksitli Satış Yapmak İçin Gerekenler

İnternetten Taksitli Satış Yapmak İçin Gerekenler İnternetten Taksitli Satış Yapmak İçin Gerekenler

Taksitli satışın faydalarından yararlanmak için e-ticaret işletmenizde belirli gereklilikleri yerine getirmeniz şart. “Peki, bunlar nelerdir?” diyorsanız internetten taksitli satış yapmak için gerekenleri birlikte keşfedelim:

1. Sanal POS Altyapısı

Müşterilerinizin internetten alışveriş yaparken kredi kartına taksitlendirme yapabilmeleri için öncelikle kredi kartı ile ödeme yapabilecekleri bir sanal POS entegrasyonu gerekli. Çünkü web sitenizi entegre edeceğiniz Sanal POS sayesinde müşterilerinizin kredi kartı veya banka kartı ile kolaylıkla ödeme yapmasını sağlayabilirsiniz. Böylece kredi kartına taksit sistemi için ilk adımı atabilirsiniz.

2. Taksitli Alışveriş Özelliği Bulunan Ödeme Sistemi

Tabii ki sanal POS sayesinde müşterilerinizden kolaylıkla kredi kartı veya banka kartından ödeme almanız mümkün. Ancak bu ödeme sırasında müşterilerinize taksitli alışveriş imkanı sağlamak için ödeme sistemde taksitli alışveriş özelliğinin bulunması oldukça önemli. Böylece müşteriler, ödeme sayfasına geldiğinde kredi kartlarına özel taksit seçeneklerini değerlendirebilir. Bunun için online satış sırasında kolaylıkla taksitli ödeme seçeneği sunmak istiyorsanız ödeme sisteminin bu seçeneğe uygun bir yapı sunduğuna dikkat etmelisiniz.

3. Çok Sayıda Banka ile Anlaşmalı Sanal POS

Online alışveriş sırasında kredi kartı ile ödeme almak için sanal POS ve bu sistemin taksitlendirme için uygun bir yapı sunması, tabii ki oldukça önemli. Ancak taksit seçeneğini her müşterinizin kolaylıkla değerlendirmesi için bir diğer önemli nokta da çok sayıda banka ile anlaşmalı bir ödeme sistemine sahip olmaktır.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi taksit seçenekleri bankadan bankaya değişebilir. Her müşterinin kredi kartının bağlı olduğu bankaya ait taksit seçeneklerini görebilmesi için ödeme sisteminin tüm bankalarla anlaşmalı olması gerekir. Bu nedenle her kredi kartı sahibinin kolaylıkla taksit seçeneklerine ulaşabilmesi ve işletmenizden alışveriş sırasında kolaylıkla taksitli ödeme yapabilmesi için tüm bankalarla anlaşmalı Sanal POS seçeneklerini değerlendirmenizde fayda var.

4. Güvenlik Sertifikaları ve 3D Secure Sistemi

Online alışverişin diğer bir önemli noktası ise tabii ki güvenlik. Çünkü unutmayın ki hiç kimse, güvenli olmayan bir ödeme sistemi üzerinden kredi kartı ve kişisel bilgi gibi hassas verilerini paylaşmak istemez. Bu nedenle e-ticaret işletmenize entegre edeceğiniz ödeme sisteminin güvenlik alt yapısına ve müşterilerinizin ödeme işlemlerini daha güvenli hale getirecek 3D secure gibi güvenlik çözümleri sunmasına dikkat etmelisiniz.

“Peki, tüm bu özellikleri tek bir sanal POS entegrasyonunda bulmak mümkün mü?” diye düşünüyorsanız da Ödero ile mümkün. Ödero Sanal POS ile dilediğiniz kredi kartı veya banka kartından hem güvenli hem de pratik bir şekilde ödeme alabilirsiniz.

Tüm bankalarla anlaşmalı Ödero Sanal POS sayesinde müşterilerinize kredi kartına taksitli alışveriş imkanı sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda üst düzey güvenlik sertifikasına sahip bu sanal POS ile ödeme aşamasını güvenli hale getirebilirsiniz. Çünkü Koç Holding ve Token Finansal Teknolojiler güvencesiyle hizmet veren Ödero, TCMB lisansı ve PCI-DSS Level-1 sertifikasıyla güvenli ödeme altyapısı sunar. Ayrıca 3D Secure ve fraud çözümleri ile desteklenen güçlü bir altyapıya sahiptir. Bu nedenle Ödero Sanal POS hem güvenli hem de avantajlı bir ödeme sistemi arayanların buluşma noktası.

Siz de e-ticarette güven ile ilerlemek ve aynı zamanda müşterilerinize taksitli alışveriş gibi ödeme kolaylıkları sunmak istiyorsanız hemen Ödero’ya başvurabilirsiniz.

Ödero Uzman İçerik Yazarları

Yazar Avatarı

Ödero, Koç Holding şirketlerinden Türkiye’nin lider ödeme sistemi platform sağlayıcısı Token Finansal Teknolojiler’in dijital ödeme çözümleri alanında hizmet veren uzman markasıdır. Ödero olarak, uluslararası PCI-DSS güvenlik standartlarına uygun sanal POS altyapımız ve işinizin ihtiyacına uygun tasarlanan ödeme ve tahsilat çözümlerimizle inovatif finansal çözümler üretiyoruz. Ödero uzman içerik yazarları, e-ticaret iş modelleri, ödeme sistemleri, finansal analiz, pazarlama stratejileri gibi geniş bir alanı kapsayan konularda güvenilir kaynak analizi yapar ve bu bilgileri sizler için kaleme alır.

Diğer içeriklere göz at

E-ticaret dünyasını adım adım keşfetmek için diğer blog yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

27.08.2024
Renklerin Satış Üzerindeki Etkisi Nedir?
İnsanların duyguları üzerinde etkisi olan renklerden satış ve pazarlamada nasıl faydalanılır?
30.07.2024
Alternatif Ödeme Yöntemi Nedir, Nasıl Sunulur?
E-ticaret sitelerinde hangi sistemler müşterilere alternatif ödeme yöntemi olarak sunulabilir?
25.07.2024
Kapıda Ödeme Nedir, Güvenli Midir?
Ödeme alma yöntemlerinden biri olan kapıda ödeme nedir, avantajları ve dezavantajları nelerdir?