ÖDERO BLOG

Alışveriş Kredisi ile Satışlar Nasıl Artırılır?

Pazarlama Rehberi

19 Eylül 2023

Son yıllarda e-ticaret sitelerinde sıkça tercih edilen ödeme seçeneklerinden biri alışveriş kredisidir. Klasik banka kredisi gibi olsa da bazı noktalarda farkları bulunan bu kredi türü hem tüketiciler hem de e-ticaret siteleri için oldukça kullanışlı. Peki, tam olarak alışveriş kredisi nedir ve alışveriş kredisi vermek satışları nasıl etkiler?

Alışveriş Kredisi Nedir?

Alışveriş kredisi, tüketicilere nakit olarak verilmeyen ve ihtiyaç kredisi grubunda yer alan bir bankacılık ürünüdür. Nakit olarak verilmemesinden dolayı da kullanım süreci, diğer kredilerden farklı şekilde ilerler. Banka ve kredi kartlarına alternatif bir ödeme seçeneği olarak karşımıza çıkan alışveriş kredisinden, finansal durumu uygun olan tüm tüketiciler faydalanabilir. Özellikle kredi kartı kullanmayan veya kart bakiyesini doldurmak istemeyen tüketiciler için oldukça kullanışlı bir seçenektir.

Alışveriş Kredisi Başvuru ve Kullanım Süreci Nasıldır?

Alışveriş kredisi başvurusu son derece basittir. Tüketiciler, satın almak istedikleri ürünü sepete ekleyip ödeme adımında alışveriş kredisi seçeneğini işaretleyerek kolayca başvuru yapabilirler. Başvuru sırasında ise T.C. kimlik numarası ve cep telefonu numarası gibi temel bilgileri vermek yeterlidir.

Başvuru sırasında alışveriş tutarı, faiz oranları ve vade süreleri de tüketici tarafından seçilebilir. Genellikle birden fazla bankanın kredi seçeneği sunulur ve tüketici, kendisine uygun olanı seçerek başvuru yapar. Kredinin toplam maliyeti yani geri ödenecek tutar, alışveriş tutarından farklı olur.

Alışveriş tutarına, faiz oranı ve tahsis ücreti gibi kalemler de eklenir. Vadeli bir ödeme seçeneği olduğu için de alışveriş tutarı ile ödenecek kredi borcu arasında fark olur. Fakat bazı bankalar, dönemsel olarak faizsiz alışveriş kredisi kampanyaları da sunar. Alışveriş kredisinde vade süreleri ise satın alınan ürünün türüne ve tercih edilen bankaya göre 3, 6, 9, 12 ve 36 aydır.

Alışveriş kredisi veren bankalar; tüketicinin başvurusunu, kredi notu gibi bazı detaylar doğrultusunda değerlendirilir ve değerlendirme sonucu birkaç dakika içinde öğrenilir. Başvurunun onaylanması hâlinde kredi; tüketicinin değil, satıcının hesabına aktarılır. Böylece satıcı, ürünü satmış ve ücretini tahsil etmiş olur.

Süreç tüketici için ise farklı ilerler. Tüketici, kullandığı krediyi taksitler hâlinde bankaya öder. Bu yöntemde alışveriş anında ödeme yapılmasına gerek kalmaz ve ilk ödeme, ilk taksit tarihi geldiğinde yapılır. Bir tüketicinin alışveriş kredisi kullanarak internetten alışveriş yapabilmesi için tercih edilen e-ticaret sitesinin bu yöntemle ödeme kabul etmesi gerekir.

Alışveriş Kredisi Kullandırmanın Satışlara Etkisi

Alışveriş Kredisi Kullandırmanın Satışlara Etkisi Alışveriş Kredisi Kullandırmanın Satışlara Etkisi

Alışveriş kredisi kullandırmanın satışları artırma konusundaki etkisi büyüktür. Bu etkiyi doğuran avantajlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Nakit ve kredi kartı konusunda avantaj sağlama
  • Kredi kartı ve banka hesabı olmayanlara satış yapma
  • Alternatif ödeme seçeneği sunma
  • Taksitli satış yapabilme

Nakit ve Kredi Kartı Konusunda Avantaj Sağlama

E-ticarette alışveriş kredisi vermek, satışları artıran bir yöntemdir. Bunun sebebi, elektronik alışveriş kredisinin tüketicilere birçok avantaj sağlamasıdır. Alışveriş kredisi ile satış yaptığınızda müşterileriniz nakit paralarını harcamak zorunda kalmazlar. Kredi kartı limitlerini doldurmaları da gerekmez. Dolayısıyla bu avantaj, tüketicilerin alışveriş yapmasını kolaylaştırır.

Kredi Kartı ve Banka Hesabı Olmayanlara Satış Yapma

Alışveriş kredisinin satışları artıran etkilerinden biri de kredi kartı kullanmayan kişilere satış yapabilmektir. Kredi kartı sahibi olmayan, hatta herhangi bir banka hesabı bulunmayan tüketicilere bile alışveriş kredisi ile satış yapabilirsiniz. Banka hesabı bulunmayan müşterileriniz, kredi başvurusu sonrası uzaktan müşteri edinimi yöntemiyle online bir şekilde ilgili bankanın müşterisi olarak krediyi kullanabilir.

Alternatif Ödeme Seçeneği Sunma

E-ticarette alternatif ödeme seçenekleri sunmak her zaman önemlidir. Çünkü her tüketici, farklı bir ödeme aracını tercih ediyor olabilir. Alışveriş kredisi de size e-ticaret sitenizde farklı ödeme seçenekleri sunma şansı verir. Kredi kartı, banka kartı, havale, EFT gibi yöntemlere ek olarak kredi seçeneğini de sunarak bu yöntemi tercih eden müşterilere ulaşabilirsiniz.

Taksitli Satış Yapabilme

Alışveriş kredisi ile müşterilerinize sunabileceğiniz en büyük avantaj hiç şüphesiz taksit imkânıdır. Normal şartlarda taksitli satış yapmanız zor olabilir. Fakat bu yöntemde taksitlendirmeyi banka yapacağı için siz avantajlı konumda olursunuz. Müşterinizde satın aldığı ürünlerin ücretini taksitler hâlinde kolayca öder.

Taksit konusunun bir diğer avantajı da taksitli satışı yapılamayan ürünlerle ilgili. Cep telefonu gibi taksitle satılamayan ürünler için alışveriş kredisi kullandırdığınızda müşterileriniz, bu ürünlerin ücretini de taksitle öder. Dolayısıyla tüketicilerin sizi tercih etme ihtimali artar. Böylece satışlarınızı ve kazancınızı da artırabilirsiniz.

E-Ticaret Sitesinde Alışveriş Kredisi Nasıl Verilir?

E-Ticaret Sitesinde Alışveriş Kredisi Nasıl Verilir? E-Ticaret Sitesinde Alışveriş Kredisi Nasıl Verilir?

E-ticaret sitesinde alışveriş kredisi kullandırmak zor bir işlem değildir. Alışveriş kredisi kullandırmak istiyorsanız öncelikle bir ödeme kuruluşu ile anlaşma yapmanız gerekir. Anlaşma sonrası e-ticaret siteniz üzerinden alışveriş kredisi kullandırarak satışlarınızı artırabilirsiniz. Bu süreçte işinizi kolaylaştırmak istiyorsanız Ödero Alışveriş Kredisi’ne başvurabilirsiniz.

Koç Holding çatısı altında, Token Finansal Teknolojiler güvencesiyle hizmet veren Ödero ile e-ticaret siteniz, tüm bankalara tek noktadan kolayca entegre olur. Ödero Alışveriş Kredisi sayesinde kredi kartına göre daha uzun vadelerle satış yapabilir, kredi kartı kullanmayan müşterilerinizin de taksitli alışveriş yapabilmesine imkân verebilirsiniz. Zaman ve maliyetten tasarruf edip müşteri memnuniyetini ve satışlarınızı artırmak için Ödero Alışveriş Kredisi’ne hemen başvuru yapın.

Ödero Uzman İçerik Yazarları

Yazar Avatarı

Ödero, Koç Holding şirketlerinden Türkiye’nin lider ödeme sistemi platform sağlayıcısı Token Finansal Teknolojiler’in dijital ödeme çözümleri alanında hizmet veren uzman markasıdır. Ödero olarak, uluslararası PCI-DSS güvenlik standartlarına uygun sanal POS altyapımız ve işinizin ihtiyacına uygun tasarlanan ödeme ve tahsilat çözümlerimizle inovatif finansal çözümler üretiyoruz. Ödero uzman içerik yazarları, e-ticaret iş modelleri, ödeme sistemleri, finansal analiz, pazarlama stratejileri gibi geniş bir alanı kapsayan konularda güvenilir kaynak analizi yapar ve bu bilgileri sizler için kaleme alır.

Diğer içeriklere göz at

E-ticaret dünyasını adım adım keşfetmek için diğer blog yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

27.06.2024
İnternetten Taksitli Satış Nasıl Yapılır?
Kredi kartına taksit sistemi nasıl çalışır ve internetten taksitli satış yapmak için gerekenler nelerdir?
21.05.2024
E-Ticaret Pazarlaması İçin Video İçerik Nasıl Hazırlanır?
E-ticaret siteniz için tanıtım, satış ve pazarlama amacıyla video oluştururken nelere dikkat etmelisiniz?
15.04.2024
E-Ticaret Siteleri İçin 2024 Özel Günler Takvimi
E-ticaret sitelerinin indirim ve kampanya yapabileceği önemli özel günler hangileridir?